Kategorier

Information

Vilken matta ska man välja för kontoret och vilken för sovrummet?

Vilken matta ska man välja för kontoret och vilken för sovrummet?

Mattor har en viktig roll i inredningen. De kan skapa en vänlig atmosfär i ett rum eller öka dess funktionalitet och estetik. Även om valet av en matta till sovrummet inte borde vara ett problem, kan mattan för kontoret vara lite av ett problem. Den ideala kontorsgolvbeläggningen ska inte bara matcha den övergripande inredningen, utan ska framför allt vara slitstark, smutsbeständig och lättskött. Hur väljer man en matta för kontoret? Vilken sovrumsmatta skulle vara lämpligast? Om det nedan.

Vad ska man vara uppmärksam på när man väljer matta för kontoret?

Arrangemanget av kontorsutrymmen, precis som designen av privata lägenheter, kräver uppmärksamhet på varje detalj. Det ska vara estetiskt tilltalande och vänligt mot besökare, entreprenörer och anställda på företaget. Varför är det värt att använda mattor på kontoret? Det finns många anledningar. Kontorsmattor värmer rummet och låter dig dämpa en del av ljuden. När det gäller ett kontor där många arbetar eller vi hanterar det öppna utrymmet är en oerhört viktig fråga. Alla kommer att vara mer bekväma med att arbeta om de inte distraheras av ljudet från glidande stolar eller klappar från klackar. Dessutom är mattor väldigt praktiska, eftersom de gör det lättare att hålla golvet rent. När du väljer en matta för kontoret är det värt att uppmärksamma materialet från vilket den gjordes. Även om vi kan välja akrylgolvbeläggningar, konstfiberbeläggningar, t.ex. polyamid och polypropen, blir en mycket bättre lösning. De visar hög motståndskraft mot mekanisk skada. De är fjädrande och därför deformeras eller böjs de inte. Dessutom är de lätta att dammsuga och hålla rena. Ett intressant förslag är SUPERSTAR kommersiella golvbeläggningar, tillgängliga i ett brett urval av färger.

Vikten på mattan för kontoret

En annan viktig fråga är valet av ytvikt - du bör vara uppmärksam på det beroende på användningsintensiteten i ett givet rum. Om platsen används ofta av anställda eller kunder på företaget bör du överväga högre ytvikt på mattan. Ytvikten har en direkt inverkan på kvaliteten på golvbeläggningen och bekvämligheten av dess användning. Den kan variera från 380 g/kvm till 2 500 g/kvm. Rekommenderad vikt för kontor är 600-750 g/kvm.

Typ av fleece

För kontor är mattor med låg lugg det bästa valet, eftersom de är lättare att rengöra, både torra och våta. Det är också värt att välja tjocka golvbeläggningar, eftersom de dämpar ljud bättre och har en högre nivå av värmeisolering. På kontor med hög trafik, särskilt i trappor och korridorer, är nålgolvbeläggningar, som är extremt starka, det bästa valet. Ett lämpligt förslag för kontor är också öglehögmattor, som liknar öglor i olika höjder. Deras borst är ganska resistenta mot penetration av smuts i fleece, och samtidigt ger denna typ av golvbeläggning rummen en varm och mysig atmosfär.

Matta eller mattplattor?

Båda lösningarna är mycket populära och har sina supportrar. En matta skuren från en rulle skapar en enhetlig bas där praktiskt taget inga sömmar syns. Tyvärr, om du vill ersätta en sådan matta med en ny, måste du planera en större renovering, exklusive rummet från tillfällig användning. De kaklade golvbeläggningarna är väldigt lika rullarna. De är bara uppdelade i separata brickor och fungerar som pussel, tack vare vilka det är lättare att ersätta dem när som helst med nya, t.ex. om en av dem är skadad. Heltäckningsplattor har ytterligare en fördel. Tack vare dem kan du skapa din egen komposition - välja rätt mönster och färger. På så sätt kan du få en designmatta som inte liknar någon annan.

Vilken typ av matta ska jag välja för mitt sovrum?

Mattan i sovrummet spelar en viktig roll. Korrekt utvalt ger smak till arrangemanget och värmer samtidigt interiören och ökar dess komfort. Tack vare det blir det helt enkelt trevligare att stå med dina bara fötter på golvet. Matta kan göra ditt sovrum mysigare, speciellt om du väljer en modell i behagliga, varma toner. Värt att tillägga här är att mattan möjliggör en bra ljudisolering av rummet och gör att du kan dölja eventuella defekter i det slitna golvet, så du behöver inte göra en större renovering hemma.

Vilket material är lämpligt?

Sovrumsöverdrag kan vara gjorda av naturliga fibrer som ull. De är mjuka och behagliga att ta på, samtidigt som de håller värmen bra och effektivt lugnar ner. Tyvärr kan de orsaka allergier och rekommenderas därför inte för allergiker. Mattor gjorda av konstgjorda fibrer kommer också att fungera bra i sovrummet. De moderna är gjorda av högkvalitativa material - polyester, polyamid eller polypropen. Alla är hållbara, motståndskraftiga mot skador och lätta att sköta. Dessutom absorberar polyamid inte fukt och är ej brandfarlig. Å andra sidan visar polypropen enastående motståndskraft mot vatten, och därför kan fodren gjorda av det också framgångsrikt våtrengöras.

Vilken ytvikt har mattan för sovrummet?

Uppenbarligen, ju högre ytvikt, desto större styrka på själva fodret. Men med hänsyn till det faktum att sovrummet inte är ett rum med för mycket trafik, till skillnad från till exempel en hall eller ett vardagsrum, kommer en matta med en vikt på 380-450 g / kvm att fungera bra i den. Om någon funderar på en matta för ett barnrum, kommer en bättre lösning att vara en med en vikt på 450-700 g / kvm.

Vilken typ av väv?

Typen av väv har också en betydande inverkan på golvbeläggningens funktionalitet. De mest populära av dem är nålstansad väv, scroll, loop och shaggy. För den som framför allt värdesätter komfort och gillar att gå på ett mjukt underlag, kommer en lurvig matta att vara det perfekta valet - extremt visuellt tilltalande, och samtidigt mjuk och behaglig att ta på.

Vad är baksidan av mattan?

Få människor, när de köper en golvbeläggning, uppmärksammar dess baksida. Samtidigt kommer komforten med att använda mattan till stor del att bero på den. Jute och filtsulor är de mest universella. Filtunderlaget kännetecknas av hög motståndskraft mot fukt och temperaturförändringar. Dessutom ger den extra golvisolering och är perfekt för alla typer av underlag. Om sovrummet har golvvärme, är det värt att välja en matta med jutebotten. Ett intressant förslag på ett foder med filtlager på undersidan.

Mattor

Follow us on Facebook