Kategorier

Information

Vad ska man göra för att förhindra att mattan glider? Våra bästa tips.

Vad ska man göra för att förhindra att mattan glider? Våra bästa tips.

Vad ska man göra för att förhindra att mattan glider?

 Mattans mönster kan vara den aspekt som påverkar vårt slutgiltiga köpbeslut. Det kan hända att den köpta mattan, som passar vackert in i inredningen, glider på golvet. Hur säkrar man det så att det inte är en snubblande risk för hushållsmedlemmarna? Vad ska man göra för att förhindra att mattan glider?

 Vad ska man göra för att förhindra att mattan glider?

Matta glider på paneler eller kakel? Detta är ett problem som kan uppstå direkt efter köpet eller efter en tids användning. Mattan tillför mysighet och uttryck till interiören, därför är det svårt att ge upp den och lämnar kala golv. Det finns dock flera beprövade sätt att hålla din matta från att halka. Vi har samlat dem i en guide, som också talar om vad du ska göra när mattan är vågig.

 Halk matta kontra halkfri matta

Det första rådet för att förhindra att mattan glider är att använda en speciell halkfri gummimatta. Detta är en populär metod som används av människor som letar efter en lösning på ett sådant problem. Den halkfria mattan är gjord av ett gumminät. Det förhindrar inte bara att mattan glider, utan också från att bli vågig. Du bör också notera skyddsfunktionen hos en sådan lösning - golvet är skyddat mot nötning och repor. Detta är särskilt viktigt i hem med panel- och trägolv. Vad ska man använda under mattan för att den inte ska halka? Lättmonterad halkfri matta. Den är inte fäst vid mattstrukturen på något sätt. Ett sådant gumminät läggs direkt under mattan. Vanligtvis är det användaren som anpassar storleken på mattan efter mattans storlek och form. Det är bra att köpa den i mattans storlek för att kunna anpassa den efter mattans form. Den läggs på ett torrt, rent golv - medan en matta läggs på den. Det kräver inte stickning. Det rekommenderas att mattan är ca. 5-10 cm mindre än mattan. Gummit kan sträcka sig med tiden, och en sådan "marginal" kommer att säkerställa att nätet inte sticker ut under mattans kanter. En hal matta och en halkfri matta är en perfekt kombination som gör att du glömmer problemet för gott och säkerställer säkerheten för att flytta runt i lägenheten. Dessutom har en sådan matta andra fördelar, inklusive:

 • universell – den fungerar utmärkt på alla typer av golv, inklusive trä, sten och keramik,

• hållbarhet - mattan förlorar inte sina egenskaper under påverkan av fukt eller temperatur, därför är den också perfekt för badrummet,

• amortering - ger ytterligare amortering av mattan och användarvänlighet,

• lättskött - det räcker att skölja mattan då och då i vatten med tvål eller diskmedel,

• den kan användas med golvvärme.

• materialet deformeras inte, det är lätt att släta till,

 

 Är mattan skrynklig? Det finns ett band för att förhindra att detta händer

Vad ska man göra för att förhindra att mattan halkar och får stötar och rynkor? En alternativ lösning till halkskyddsmattan kan vara en speciell tejp som ska förhindra att mattorna rullar och glider. Den kan användas på släta och hala ytor. För att förhindra att mattan glider klistrar du helt enkelt fast små tejpbitar (ca 10 cm långa) under mattan - i mitten och på varje hörn. Detta är ett snabbt sätt att hantera problemet.

 

Halkfria mattor

Mattan glider på panelerna? Överväg att välja en modell som är fabriksmonterad med ett halkskydd under. Den är perfekt för alla typer av keramiska plattor, paneler, lackad parkett och andra hala golv. När vi ska välja en färdig lösning behöver vi inte tänka på vad vi ska använda under mattan så att den inte glider. Sådana modeller kan vara lite dyrare, men de kommer att spara dig den tid du behöver spendera för att lösa problemet med hala matta. Anti-halkskiktet finns i alla typer av mattor, inklusive lurviga eller imitationer av kaninpäls. Detta är det färdiga och enklaste sättet att förhindra att mattan glider.

 

Hjälp! Mattan halkar! Vi kontrollerar huskurer

Ibland är det värt att söka sig till huskurer så att mattan inte glider. Här är några metoder som är perfekta och väldigt enkla.

 Om mattan halkar är det bara att sprida akrylsilikonremsor på insidan. Det rekommenderas att placera dem ungefär var 20:e cm. Efter att akrylen har torkat kan mattan läggas tillbaka på golvet.

 Vad under mattan för att det inte ska glida? En lösning är de vanliga dubbelhäftande tejparna. Det gör dock att mattan måste fästas direkt på golvet. Detta kan dock bara vara en tillfällig, provisorisk åtgärd.

 Halt matta kan även fodras med små bitar av svamp eller gummi i hörnen. Denna lösning är perfekt för små mattor.

 Säkerheten först!

Om mattan halkar kan det äventyra säkerheten för hushållsmedlemmarna – särskilt äldre och barn. Osäkrad kan det leda till ett fall eller till och med brott. Ibland tar det ett ögonblick av ouppmärksamhet att halka och ramla. Därför är det en säkerhetsfråga att förhindra att mattan glider. Störst halkrisk finns i kök och badrum – på keramiska plattor. Mattans vidhäftning är också särskilt viktig i barnrum och rum för äldre eller funktionshindrade. Vi hoppas att ovanstående tips från serien: vad man ska göra för att förhindra att mattan glider kommer att bidra till att säkerställa säkerheten med att använda denna typ av arrangemangstillbehör. Mattor har många fördelar, så det är inte värt att ge upp dem bara för att de glider eller skrynklar. Som du kan se kan problem av detta slag lösas snabbt och effektivt

Follow us on Facebook