Kategorier

Information

Badrumsmatta - vad man ska välja och hur man tar hand om den?

Badrumsmatta - vad man ska välja och hur man tar hand om den?

Badrummet är det andra rummet i huset, precis efter köket, där vi fokuserar på praktiska lösningar. Estetiska överväganden lämnas naturligtvis inte åt slumpen. Arrangemanget ska vara harmoniskt så att den dagliga vårdrutinen blir så trevlig och avkopplande som möjligt. De element som kombinerar praktiska överväganden och är en vacker dekoration är badrumsmattor.

Vad ska man titta efter innan man väljer matta?

Först och främst bör du vara uppmärksam på vilka faktorer tyget kommer att utsättas för. Badrummet är ett rum som vi ofta använder, så alla tillbehör bör väljas med omtanke. Mattan kommer säkert att utsättas för att bli blöt, tvättas och torkas. Kom ihåg att mattfibrerna ska vara lätta att rengöra – eftersom de kan bli smutsiga när du tappar en smink. I det här fallet är syntetfibrer som kan rengöras med en fuktig trasa den bästa lösningen.

Det är också värt att uppmärksamma om mattan är maskintvättbar. Fukt och värme gynnar tillväxten av mikroorganismer. Den bästa lösningen för att förhindra detta är att tvätta den regelbundet. Tänk dock på att inte använda starka tvättmedel och ställ in temperaturen inte högre än 30 °C.

Tvättbara mattor - den perfekta lösningen för badrummet

Klassisk eller halkfri matta?

När det kommer till säkerhetsaspekter kan det bara finnas ett svar – definitivt en matta med halkfri baksida är säkrare. Badrummet är en plats där golvet ofta är blött, vilket gör det lätt att falla. En matta med gummerad botten minskar risken för ett fall. Detta är särskilt viktigt om det används av äldre och små barn vars rörlighet är något begränsad. Dessutom kommer mattan att ge en behaglig känsla när man lämnar badet.

Den halkfria mattan kommer inte heller att flytta runt i badrummet, även om du går på den ofta. Som ett resultat kommer det inte att förvränga konceptet för badrumsdesignen, som alltid kommer att se ut exakt som det var tänkt.

Om den perfekta mattan visar sig vara den utan den gummerade botten - går ingenting förlorat. Den halkfria mattan gör vilken matta som helst stabil och säker.

Halkfri matta

Vilken färg och form fungerar bäst?

Estetiska överväganden är väldigt individuella. Allt beror på badrumsinredningen och de boendes preferenser. Vanligtvis är badrummen inredda i en ganska lugn stil, med rejäla kakel. Mattan är därför ett inslag i inredningen som kan vara mer extravagant. En intressant färg, mönster eller kanske en icke-uppenbar form på mattan kommer att göra hela arrangemanget extraordinärt och överraskande.

Runda badrumsmattor - POSH-kollektion

Mattor för badrummet med överraskande former - SHAPE-kollektionen

En matta är också ett bra alternativ för att fräscha upp ett rum. Att byta kakel eller möbler i badrummet orsakar många utgifter. Att byta matta är en relativt låg kostnad och kan göras omedelbart.

Follow us on Facebook