Kategorier

Information

Köksmatta - praktiska råd

Köksmatta - praktiska råd

Köksmatta - praktiska råd

Köket är utan tvekan en unik inredning i varje hem. Det är där familjen tillbringar mest tid med att förbereda och äta måltider tillsammans. Det är också en plats där det är lätt att få tag i smuts - trots allt tappar alla något när de lagar mat.

För att göra det lättare att hålla köket rent och för att skydda parketten eller kakelplattorna är det värt att använda en matta som med sina egenskaper och struktur blir bekväm, lätt att rengöra och kommer att glädjas över sitt utseende.

Vilken matta till köket ska jag välja?

Storlek, färg och mönster är väldigt individuella frågor. Beroende på rummet, dess karaktär och personliga preferenser kan du välja enfärgade, mönstrade, dämpade färger eller flerfärgade mattor.

Utseendet på ett rum kan förvandlas med färger och mönster. Så om du vill ge värme till ditt kök, välj en beige, brun, krämfärgad eller ecru matta. Om möblerna och väggarna är i dämpade färger kan du överväga en matta med djärva mönster, geometriska eller typiska kökstryck fungerar bäst.

Det viktigaste är att välja lämplig produktionsteknik. Många års erfarenhet gör att vi kan säga att för köket är en SIZAL-matta med ögle eller tvättbar matta ett smart val.

SIZAL-mattor är unika produkter. De tillverkades med den "platta" vävmetoden. Det gör att fleece inte skärs som i en traditionell matta, utan viks inåt och skapar öglor över hela ytan. Tack vare detta kommer ingen smuts eller damm in i fleece, och regelbunden dammsugning räcker för att rengöra den. För större eller blöta fläckar, använd en fuktig trasa. Intressant nog kan SIZAL-mattor även användas utomhus. Idealiskt lämpade för att komplettera arrangemanget av en terrass eller balkong, eftersom de är helt resistenta mot väderförhållanden och UV-strålar.

Sisal Mattor Platt

Tvättbara mattor är också bra som köksdekorationer. Dessa produkter är extremt lätta att hålla rena. I händelse av smuts räcker det att försiktigt vika mattan, lägga den i tvättmaskinen och tvätta den vid en temperatur som inte är högre än 30 ° C.

Tvättbara mattor

Vilket material ska en köksmatta vara gjord av?

Syntetiska fibrer är utan tvekan de mest motståndskraftiga mot nötning, knådning och rengöring. Polypropen och polyester är de bästa materialen för köket. Dammsugning räcker för att rengöra dem, och vid större fläckar - en våt trasa gör jobbet.

Det är också värt att välja en matta med gummiad, halkfri botten, eller överväga att köpa en halkfri matta. Detta kommer att öka säkerhetsnivån avsevärt och förhindra att mattan glider över våta eller hala plattor.

Matta till köket - ett vackert komplement till arrangemanget och underlättande för att hålla det rent.

Follow us on Facebook