Kategorier

Information

Konstgräs - vackert och grönt året runt

Konstgräs - vackert och grönt året runt

Konstgräs - vackert och grönt året runt

Våren är den bästa tiden att ta hand om altanen, balkongen och husets omgivningar. Växtligheten vaknar till liv och vädret uppmuntrar dig att vistas utomhus. Det är värt att skapa en bekväm, vacker plats i dessa utrymmen som låter dig koppla av eller ha det bra med familj och vänner. Varje arrangemang kommer att kompletteras perfekt med en matta som imiterar gräs.

Gräsimiterande mattor blir mer och mer populära. Tidigare användes som idrottsplatser, är nu en vacker dekoration av balkonger, terrasser, trädgårdar och pooler. Det är också en produkt som, till skillnad från en traditionell gräsmatta, inte kräver underhåll. Därför är det inte bara en extraordinär dekoration, utan också ett sätt att spara tid.

Vad är konstgräs gjort av?

I början användes material av låg kvalitet för produktion av konstgräs. Dens struktur liknade skarpa, obehagliga nålar mer än mjukt gräs. Detta skulle förklara det faktum att den inte blev så populär vid den tiden, trots sin enorma potential.

Nuförtiden, när tekniken är högt utvecklad och de tekniska möjligheterna är nästan obegränsade, har vi lyckats skapa konstgräs lika mjukt och behagligt att ta på som naturligt. Vi använder främst polypropen och polyester för produktion. Dessa är två typer av konstgjorda fibrer som är mest motståndskraftiga mot mekanisk skada och klämning.

Konstgräs, tack vare de höghållfasta materialen, kan användas utomhus, oavsett väderförhållanden. Om konstgräsytan är plan kommer dräneringssystemet också att förhindra vattenpölar.

 

Var ska man använda konstgräset?

När vi använder denna typ av dekoration begränsas vi bara av vår fantasi. Men vi kommer att presentera de platser där konstgräs förekommer oftast:

Konstgräs till balkong och terrass. Gräset som används i dessa utrymmen gör att du känner att du är på tomten under eftermiddagen, även när du bor i lägenhet. Den skapade effekten av en riktig gräsmatta kommer att ge mycket komfort. Det kommer också att göra det mycket lättare att hålla din balkong eller terrass ren. Det kommer också att skydda dina fötter mot den brännande värmen från balkongplattor på sommaren. Gräs värms inte upp och smälter inte under påverkan av höga sommartemperaturer.

Konstgräs för spelplanen. Det är den överlägset mest populära användningen av denna typ av golvbeläggning. Utomhusidrottsanläggningar och fotbollsplaner skulle inte existera utan det. Användningen av konstgräs i dessa anläggningar är inte bara av visuell utan också praktisk betydelse. Det golvimiterande gräset absorberar fall vilket minimerar risken för hälsoskador under sport. Den mjuka strukturen skyddar också lederna under löpning, eftersom varje steg är dämpad.

Konstgräs för trädgården. Det är ett bra alternativ för platser där naturligt gräs inte vill växa som förväntat, eller där vi inte har tid att ta hand om det. Konstgräs kräver ingen specifik rengöring, gödsling eller beskärning. Den har installerats en gång, och den har många år nytta av användare.

Konstgräs för en lekplats. Detta är en annan plats där du ofta kan hitta mattor som imiterar gräs. Dess användning är mycket viktig av säkerhetsskäl. Gräset absorberar fall, vilket kan hända när barn leker.

 

Varför välja konstgräs?

Användningen av konstgräsmattor är en mycket bekväm lösning som sparar mycket tid. De största fördelarna med denna lösning är:

Inget behov av specialiserad gräsmattavård. Konstgräs kräver inte klippning, gödning, beskärning och vattning. Det är i grunden en underhållsfri produkt som, när den väl finns på en viss plats, har sitt vackra utseende i många år.

Bristen på gödsling har en annan fördel - lägre underhållskostnader än en traditionell gräsmatta. Köpet av en matta som imiterar konstgräs är en engångskostnad. Gödselmedel bör köpas årligen eller oftare.

Bekvämlighet för hund- och kattägare. Djuren gräver inte i trädgården. Det finns dock en liten nackdel med denna aspekt - du bör städa efter dina husdjur omedelbart.

Vädermotstånd och inga pölar. Oavsett om det är regn, snö eller sol ute kommer konstgräs alltid att se bra ut. En genomtänkt produktionsprocess gjorde det också möjligt att använda ett material som inte håller kvar vatten, så det finns ingen möjlighet för vattenpölar på den jämna marken.

Komfort och säkerhet. Högklassiga material som används i produktionen garanterar att gräsfibrerna blir behagliga att ta på och bekväma. Den mjuka fleecen kommer även att fungera bra som stötdämpning vid ett fall, så att du kan minimera risken för skador.

Gräset behöver inte vara grönt! I vårt erbjudande ingår konstgräs i många gröna nyanser, men även i andra färger. Så det är ett intressant alternativ till en matta för en terrass eller balkong och ett intressant komplement till originalarrangemang.

En ytterligare fördel med dessa syntetiska material är det faktum att de inte orsakar allergier på något sätt. Därför är de perfekta för att skapa en gräsmatta för människor som är allergiska mot gräspollen dagligen.

Så som du kan dra slutsatsen är konstgräs en mycket mångsidig produkt. Användningsmöjligheterna är oändliga. Högkvalitativa material som används för produktion garanterar värme, komfort och vackert utseende varhelst det kan användas.

Förändra din terrass, balkong och trädgård med ett tillägg - konstgräs!

Konstgjort Gräs

Follow us on Facebook