BERBER matta MR4296 Beni Mrirt handvävd från Marocko, Abstrakt - grön / orange

Ny produkt

mattans tjocklek: runt 30 - 35 mm

totalvikt: runt 2,80 kg/m2

typ av garn: 100% ull

Mer detaljer

  fraktkostnad från: 34,44kr
  paket skickas om 24 timmar
  Internationell frakt
  14 dagar för retur av varor
  2 års garanti
  vi skickar kontanter vid leverans, kontakta oss via e-post för att fastställa kostnaden

6 717,20kr inkl.


Varning: Sista varan i lager!

Datablad

MaterialUll
FormRektangulär
ModellGeometri

Mer information

Unikt och exceptionellt – Upptäck handvävda mattor från Marocko

Historien om matttillverkning i Marocko går tillbaka tusentals år. För lokalbefolkningen var mattor inte bara dekorativa element utan i första hand ett kulturellt uttryck. I nuvarande tid är Marocko hem för cirka 45 olika berberstammar, var och en med sina unika vävtekniker, färgpaletter och mönster.

Handgjorda marockanska mattor är unika, unika dekorelement, som fungerar som en källa till kunskap om berberkultur och genuina konstverk. Hela produktionsprocessen sker manuellt, där varje knut är noggrant vävd på en stående vävstol. Vävmetoder överförs från generation till generation inom stammen, vilket resulterar i att varje marockansk stam har distinkta vävtekniker, mönster och färgpreferenser. Av respekt för traditioner som gått i arv genom åren återspeglar samlingsnamnen även namnen på de marockanska etniska grupperna som skapade dem. Huvudmaterialet som används för att tillverka dessa mattor är ull, vilket säkerställer att mattorna är vackra, exceptionellt hållbara och bekväma.

Exklusiva mattor från Marocko är ett idealiskt val inte bara för konstentusiaster utan också för resenärer och fans av unika föremål. Den handgjorda tillverkningsprocessen garanterar att det inte finns någon identisk matta någon annanstans i världen.

Det unika med BENI MRIRT-mattans serie framhävs av det sätt på vilket materialet är framtaget. Ullen som används i BENI MRIRT-mattor kommer från får som betas i de högsta delarna av Atlasbergen. Det sista steget av mattans skapande innebär tvättning och borstning. BENI MRIRT-mattor borstas totalt 5 gånger, vilket säkerställer den vackraste luggen av alla mattor som finns på den globala marknaden.

Karakteristiska egenskaper hos marockanska mattor:

  • Varje matta är handgjord av marockanska vävare i endast ett exemplar. Detta gör produkten till ett unikt tillskott till interiören och ett mästerverk inom sitt område.
  • Tillverkad helt av ull. Detta naturmaterial, med sin hållbarhet och motståndskraft, säkerställer tillfredsställelse med köpet i många år.
  • En ullmatta kan initialt avge lite damm – en naturlig egenskap hos detta material. Var dock säker på att det inte på något sätt är obekvämt eller skadligt.


Ge ditt hem en touch av marockansk kultur med dessa exceptionella och unika handvävda mattor direkt från Marocko!

 

Tillbehör

30 andra produkter i samma kategori:

Follow us on Facebook